Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
15.8.2019, Milan Šurkala, aktualita
Další požár elektromobilu připadl na Teslu Model 3 v ruské Moskvě. Tentokrát vůz narazil v téměř stokilometrové rychlosti do vozu odtahové služby, načež se za chvíli vznítil a dvakrát explodoval.
Choakinek (227) | 16.8.20192:23
Tak to je hlavně chyba řidiče odtahového vozu. Pokud jeho vůz takto vyčnívá do vozovky, tak měl za sebe naklást nějaké výstražné trojúhelníky.

Na tom videu je krásně vidět, jak osobní vůz před ním stíní jeho přítomnost, kvůli čemuž ta Tesla do odtahovacího vozu narazí.
Odpovědět0  0
hobitt (21) | 16.8.201910:08
Sorry, ale to není pravda. Můžeme spekulovat o tom, jestli mohl zastavit lépe, ale třeba to nešlo. Nebo že tam měl dát nějakou výstrahu, ale to je tak všechno. Za nabourání auta do něj, rozhodně on nemůže. Navíc měl i puštěné blinkry, ale i kdyby je neměl.
Stejně nese jednoznačnou vinu řidič Tesli. A to jsem velký fanda.

Ale z videa je to na výsost jasné, že řidič Tesli nedával pozor, nevěnoval se řízení a nepřizpůsobil jízdu okolnostem na silnici před sebou.

Není co řešit.

Že na silnici je nějaký problém bylo vidět už z větší dálky, takže řidiči měli možnost snížit rychlost a okolo stojících aut projet pomaleji a ne to tám prohulákat 130 a pak se divit, že tam může něco ­"čouhat­".

Stejně jako okolo stojícího auta na dálnici, které je už z dálky označené, že tam pracují, nejedu okolo nich plnou rychlostí, ale minimálně uberu plyn, nebo přejedu do pruhu dál od stojícího auta, když je tam volno. Ti co projíždějí okolo aniž by alespoň sundali nohu z plynu jsou bezmozci, a arogantní prasata, co si myslí, že když jedou oni, tak jim musí každý uskakovat. Okolo stojících aut se musí dávat pozor, nikdi nemůžete vědět co se tam děje a jestli něco­/někdo nevlítne do silnice. Je tam 1000000x větší pravděpodobnost, že se něco může stát.

Aroganci řidíčů vidím dnes a denně. Zrovna jako ráno. Kdy blbec z levého připojovacího pruhu se narve do mezeri mezi 3 auty, místo aby zmáčknul brzdu, zpomalil dal jim přednost, což měl ze zákona a zařadil se za nimi. Místo toho si myslí, že mu každý musí uhnout a zabrzdit aby se tam on vešel. To jsem viděl 100 metrů prede mnou a pak to samé udělal i mne, když se zase z pravého pruhu vecpal do prostředního na poslední chvíli, místo aby tam přejel hned co mohl a měl tam volno, tak to nechal až na poslední místo, kdy už tam volno neměl a vjel těsně přede mne asi tak 0,5 metr před auto, takže jsem musel brzdit, docela dost rychle brzdit. A ještě drze pak zapnul blinkr, aby se neřeklo.

Joo on si každý myslí, že když jede, že je silnice jen jeho a každý mu musí uskakovat a když má překážku před sebou, tak za to může ta překážka. Kdyby mohli žalovat spadlou větev, tak by to udělali....
Odpovědět1  0
Choakinek (227) | 19.8.20190:21
Nesouhlasím! Buď stojí jen v odstavném pruhu anebo zasahuje do běžné vozovky, kde jezdí auta, pak by měl použít výstražný trojúhelník, v tomto případě jej měl dát před ten odstavený osobní vůz.

Určitě nechci tvrdit, že by to nezpůsobil nějaký faktor nepozornosti řidiče té Tesly, určitě tu nehodu nepozornost způsobila, ale jen tak si někde zastavit s vyčníváním do jízdního pruhu bez označení ­(­"blinkry­" mohou být v takových případech na nic­), to také rozhodně není v pořádku.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.